Max Verstappen: ‘We moeten voor derde plek gaan’

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen denkt dat een derde plaats het maximaal haalbare is in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco.

In een interview met Olav Mol voor Ziggo Sport liet de Nederlander weten dat hij een goed gevoel heeft overgehouden aan de eerste vrije training, maar dat het in de tweede sessie wat minder liep: “Voor de tweede training hebben we wat dingetjes aan de auto veranderd en die voelden niet zo positief aan. Als het dan niet goed aanvoelt dan krijg je ook niet echt het vertrouwen om op de limiet te pushen en dan neem je ook niet de risico’s.”

Waterlek

Daarbij werd de tweede vrije training van de Red Bull-coureur flink verkort door een waterlek: “Iets van het circuit of een auto vloog bij mij de airbox in en dat beschadigde de radiator. Het was jammer dat dat gebeurde, want dat duurt wel even. Je moet de hele radiator vervangen en dat kost wel tijd.”

Derde plek

Verstappen blikte vervolgens met Mol vooruit op de kwalificatie die vanmiddag om 15:00 uur op het programma staat: “Over het algemeen weten we welke richting we [met de set-up] op moeten. Of het genoeg is om dicht bij Mercedes te komen weet ik niet. Het ziet er wel naar uit dat ze echt marge hebben, want ze rijden in hun laatste ronde nog gewoon de snelste tijd, Hamilton zelfs met een flat spot. Ik denk dat ze echt nog wel wat hebben om harder te gaan. Het wordt lastig, maar ik zei al voor het weekend dat ze lastig te verslaan zijn en dat we voor een derde plek moeten gaan.”

Grand Prix Radio zendt dit weekend LIVE uit vanaf de Holland Boat in de haven van Monaco. Kijk hier live mee en praat mee via #HollandBoat: