VT2 Monaco: Hamilton opnieuw snelste, problemen Verstappen

Lewis Hamilton heeft donderdag ook tijdens de tweede vrije training de snelste tijd genoteerd. De Brit, die in de eerste sessie ook al de rapste was, was nipt sneller dan Valtteri Bottas, die als tweede eindigde. Max Verstappen stond lange tijd in de pits wegens koelingsproblemen en eindigde als zesde.

Het was voor de coureurs in de straten van het prinsdom zoeken naar grip. Met name in St. Devote, de eerste bocht, gebruikten diverse rijders de uitloopstrook. Ook Hamilton en Sebastian Vettel verremden zich in die bocht, maar beiden konden hun training zonder schade vervolgen.

Verstappen stond langer binnen dan dat hij op het asfalt was te vinden. De Nederlander kampte met koelingsproblemen, die waren ontstaan door een waterlek. Met nog tien minuten te gaan kwam hij weer de baan op, maar hij kon zijn tijd niet meer verbeteren.

De Red Bull-rijder was ontevreden met zijn auto. “Dit voelt niet goed”, zei hij toen hij begon aan zijn tweede en laatste run. “Ik glij alle kanten op en heb totaal geen grip.”

Vreemde eend in de bijt van de top vijf was Alexander Albon, die in zijn Toro Rosso knap de vijfde tijd noteerde. Pierre Gasly werd vierde, op acht tienden achterstand van leider Hamilton.

Grand Prix Radio zendt dit weekend LIVE uit vanaf de Holland Boat in de haven van Monaco. Kijk hier live mee en praat mee via #HollandBoat: