VT2 China: Bottas snelste, veelbelovende training Verstappen

(c) Mercedes AMG

Valtteri Bottas heeft tijdens de tweede vrije training op het Shanghai International Circuit de snelste tijd genoteerd. De Fin ging met 1.33,330 over het Chinese asfalt rond en was een kwart tiende sneller dan Sebastian Vettel. Max Verstappen klokte ondanks een flink moment van overstuur bij het opkomen van het rechte stuk en een matige exit uit de hairpin, de derde tijd. Bovendien gaf de Nederlander slechts twee tienden toe op Bottas.

Waar het er na de eerste sessie op leek dat Ferrari een dominant weekend tegemoet zou gaan, liet de tweede training een ander beeld zien. Mercedes, Ferrari en Red Bull deden nauwelijks voor elkaar onder. Op de zachte band was het verschil tussen Verstappen en Bottas slechts een kwart seconde.

Mercedes begon moeizaam aan de tweede sessie in Shanghai. Zowel Lewis Hamilton als Bottas verloren op bijna identieke wijze de controle over hun auto en spinden. Beide rijders konden zonder schade hun weg vervolgen. Hamilton kwam uiteindelijk niet verder dan een vierde tijd, op ruim zeven tienden achterstand van teamgenoot Bottas.

Ook voor Charles Leclerc verliep de tweede training niet vlekkeloos. De Monegask eindigde als zevende en stond geruime tijd met technische problemen in de pits. Hij reed slechts dertien rondes en was na een half uur al uitgetraind. Tegen het eind van de training meldde Ferrari dat Leclerc uit voorzorg werd binnengehouden om het koelingssysteem te checken, maar hij kwam niet meer naar buiten.

Problemen Verstappen?

Verstappen leek een vlekkeloze sessie af te werken tot hij tegen het eind van de training over de boordradio meldde dat hij een probleem met zijn koppeling had. Hij kon nog wel op eigen kracht de pits bereiken. Zodra we weten wat daar precies aan de hand was, lees je dat op deze website.