VT1 China: Vettel de snelste, Verstappen P4

(c) Scuderia Ferrari

In een rustige eerste vrije training op het circuit van Shanghai heeft Sebastian Vettel de snelste tijd gereden. De Duitser was twee tienden van een seconde sneller dan Lewis Hamilton. Max Verstappen opende het weekend van de Grand Prix van China met een vierde tijd.

Het raceweekend van de duizendste Grand Prix begon rustig. Na de gebruikelijke installatieronden stonden pas na 25 minuten de eerste tijden op de klokken. Williams was het eerste team en daarna snel gevolgd door de andere teams. Halverwege de training, die zonder grote incidenten verliep, waren het de Mercedes-coureurs met de snelste tijden.

Hamilton reed op de zachte band een 1:35.102 met daar vlak achter Bottas. Verstappen opende op de hardste band met een derde tijd. De Nederlander gaf ruim twee tienden van een seconde toe en was nipt sneller dan Sebastian Vettel die zijn snelste tijd op de medium compound reed.

In het tweede gedeelte van de vrije training was het Vettel die de koppositie pakte. De Duitser verbeterde op de medium band de snelste tijd naar 1:33.911. Hamilton gaf tijdens zijn run twee tienden toe. Hij reed zijn tijd wel op de zachte band. Verstappen koos voor zijn tweede run ook voor de zachtste band en met een 1:34.334 zette hij de vierde tijd neer. Zijn teamgenoot Pierre Gasly kwam niet verder dan de zevende plaats en gaf 1,5 seconden toe op de snelste tijd. De Fransman reed zijn snelste tijd op de medium compound.

Voor Antonio Giovinazzi was het vanwege motorische problemen een slechte training. De Alfa Romeo-coureur reed slechts twee ronden en zette geen tijd op de klokken.

Uitslag VT1 China:

(c) Formula1.com