Max Verstappen wil niet klagen met P4 in kwalificatie

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen kijkt met een redelijk tevreden gevoel terug op zijn eerste kwalificatie van het nieuwe Formule 1-seizoen.

“Gezien de problemen die we vanmorgen hadden mogen we niet klagen”, zegt de Nederlander in gesprek met pitreporter jack Plooij. “Het zat heel dicht bij elkaar en als je geen goede balans hebt in de derde training dan kan het fout aflopen. Uiteindelijk worden we toch nog vierde, ondanks de problemen die we hebben gehad.”

Verstappen eindigde in de derde vrije training als negende nadat een setup-wissel verkeerd had uitgepakt. Vlak voor de kwalificatie besloot Red Bull om een andere afstelling uit te proberen. Die keuze pakte voor Verstappen goed uit.

De race gaat zondag om 6.10 uur van start. Het commentaar van Olav Mol is live te beluisteren op Grand Prix Radio, net zoals de (kwalificatie)reacties van alle coureurs.