Red Bull Racing wisselt chassis Verstappen na vrijdagtrainingen

Red Bull Racing heeft na afloop van de tweede vrije training in het Australische Melbourne het chassis van Max Verstappen gewisseld. Wat de oorzaak achter de chassis-wissel bij Verstappen is, wil Red Bull Racing niet zeggen.

Een chassis-wissel kan drie oorzaken hebben. Of het chassis is zwaar beschadigd geraakt bij een crash, er zit een fout in de draadboom of er zit een scheur in de brandstoftank. Die laatste optie lijkt in het geval van Verstappen het meest waarschijnlijk te zijn.

Omdat het chassis dit jaar complexer in elkaar steekt dan in de afgelopen jaren, is het vervangen daarvan een minder tijdrovende oplossing dan het vervangen of repareren van het specifieke onderdeel.

Daarbij is het de vraag of het kapotte onderdeel, vanwege de grote afstand met de fabriek in Europa, beschikbaar is. Waarschijnlijk zal het dit jaar vaker gebeuren dat de teams er voor kiezen om bij een relatief kleiner probleem het chassis te vervangen.

Verstappen heeft door dit probleem niet zijn volledige trainingsprogramma af kunnen werken. De Nederlander klokte in de tweede vrije training de derde tijd en ging 33 keer het circuit rond.

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met het Formula 1 Fantasy jaarspel en win tot 6000 euro aan prijzen! Schrijf je hier in en stel je eigen team samen.

Jouw reactie