VT2 Australië: Mercedes zet concurrentie op grote achterstand

(c) Mercedes AMG

Mercedes heeft in de tweede vrije training van de Grand Prix van Australië bewezen wel degelijk over de juiste snelheid te beschikken. De Zilverpijlen klokten met Lewis Hamilton (P1) en Valtteri Bottas (P2) met afstand de snelste tijd. Met 1.22,600 was de regerend wereldkampioen ruim acht tienden sneller dan Max Verstappen, die derde werd.

Ook na twee oefensessies in Melbourne zijn we nog niet veel wijzer over de krachtverhoudingen in 2019. Hoewel Mercedes snel oogde lijken Ferrari en Red Bull verstoppertje te hebben gespeeld. Vooral het team uit Maranello, na de wintertests als topfavoriet afgereisd naar Melbourne, leek zich niet druk te maken om snelle tijden. Sebastian Vettel eindigde als vijfde, Charles Lecerc werd negende. Voor de Monegask verliep de sessie niet vlekkeloos. In de slotfase kwam hij achterstevoren te staan na een spin.

Verstappen kon sneller

Ook Verstappen leek sneller te kunnen rijden dan hij deed. De Nederlander reed slechts één performance-run. Bovendien liet hij in die ronde in de middensector nog behoorlijk wat tijd liggen, omdat hij in die sector het snelst was op de mediumband.

Voor Verstappens teamgenoot Pierre Gasly (P4) eindigde de tweede sessie in mineur. De Fransman verloor in de slotfase de kracht in zijn Honda-motor en moest noodgedwongen de pits in. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak daar precies van was.

Grote problemen Williams

Williams lijkt in 2019 het lelijke eendje van de grid te worden. Het team, dat de eerste testweek deels miste, bezette niet alleen de laatste twee plaatsen, maar deed dat op grote achterstand. Het gat van nummer negentien George Russell naar nummer achttien Lando Norris was liefst 1,7 seconden.

De derde vrije training gaat zaterdag om 4.00 uur van start. De kwalificatie begint om 7.00 uur. Zondag om 6.10 gaan de lichten op groen voor de eerste race van het Formule 1-seizoen.

De volledige uitslag van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Australië:

(c) @F1