Verstappen weet nog niet of titel realistisch doel is in 2019

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen weet nog niet of hij komend seizoen een realistische kans heeft op de wereldtitel. Wel kijkt de Nederlander met een goed gevoel terug op de testwinter.

“Ik ben realistisch en optimistisch, maar op dit moment is het gewoon heel moeilijk om te zeggen of ik wereldkampioen kan worden”, zegt Verstappen tegen Ziggo Sport.

“Kijk, als vorig jaar de eerste zes races anders waren gelopen, dan hadden we ook gewoon tweede kunnen worden in het kampioenschap. Het is van zoveel dingen afhankelijk. Toen dacht je aan het begin van het jaar dat Ferrari wereldkampioen zou worden, maar ook dat team viel helemaal weg. Er kan gaandeweg een seizoen heel veel gebeuren.”

Red Bull heeft party-mode

Verstappen heeft in Melbourne voor het eerst in zijn loopbaan de beschikking over een party-mode, een kwalifcatiemodus die hem in Q3 tijdwinst op moet leveren. Ferrari en Mercedes beschikten de afgelopen jaren al over een party-mode, waardoor Verstappen in de kwalificaties steevast genoegen moest nemen met een vijfde plaats. Dit jaar zal dat waarschijnlijk anders zijn. “Ik hoop dat we op de zaterdag in Melbourne kunnen verrassen. We hebben een party-mode en we weten dat ‘ie werkt. Of ik het al heb uitgeprobeerd? Dat is nog niet nodig geweest. Hij doet het en dat is belangrijk.”

Verstappen kijkt met een positief gevoel terug op zijn testwinter. “Afgezien van die laatste dag is het heel goed gegaan”, doelt hij op de crash van Gasly, waardoor hij op de laatste testdag nauwelijks kon rijden. “We hebben een paar kleine dingetjes gehad, anders hadden we nog meer rondes kunnen rijden. Maar we hebben meer dan genoeg kilometers gemaakt.”

‘Vorige jaren veel punten laten liggen door weinig testkilometers’

De Red Bull-coureur vervolgt: “We hebben door de jaren heen veel punten laten liggen omdat we tijdens de testdagen te weinig kilometers maakten. Dan kwam je er tijdens de races achter dat bepaalde dingen stukgingen. Niet alleen op motorisch gebied, maar ook in ons chassis. We hebben dit jaar heel veel rondes gereden, dus daar hoeven we nu niet bang voor te zijn.”

Het nieuwe Formule 1-seizoen gaat op zondag 17 maart in het Australische Melbourne van start. Zowel tijdens de kwalificatie als de race is het commentaar van Olav Mol live te horen op Grand Prix Radio.

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met het Formula 1 Fantasy jaarspel en win tot 6000 euro aan prijzen! Schrijf je hier in en stel je eigen team samen.