Productieve dag voor Pierre Gasly

(c) Red Bull Content Pool

Pierre Gasly heeft de laatst testdag van deze week veel ronden gereden. De Red Bull-coureur ging 146 keer het circuit rond. Hij zette een 1.18.780 op de klokken en was hiermee een fractie sneller dan de tijd van Max Verstappen een dag eerder (1.18.787).

Gasly kende een probleemloze dag en liet na zijn testdag weten dat hij tevreden is over de wagen. “Het gevoel met de wagen is goed. Het is nog niet terug te zien in de tijdenlijst, maar dit is nu eenmaal testen. We denken nog niet aan rondetijden. We proberen de auto eerst beter te begrijpen.”

Over de Honda-krachtbron is Gasly erg te spreken en de Fransman voelt de verbetering van de motor te opzichte van vorig jaar. “De motor ziet er goed uit. Toro Rosso is deze week al snel geweest met de Honda-krachtbron en wij zijn er ook tevreden mee. De betrouwbaarheid is het belangrijkste. Honda heeft deze winter goed werk geleverd.”