Pirelli blijft ook na 2019 banden leveren aan Formule 1

c) Pirelli

Pirelli en de Formule 1 zetten hun samenwerking voort. De Italiaanse bandenfabrikant levert ook na 2019 de banden aan de koningsklasse van de autosport. De nieuwe deal, die tot en met het einde van 2023 loopt, werd zondag in Abu Dhabi officieel bekendgemaakt.

Pirelli kreeg de voorkeur boven het Zuid-Koreaanse Hankook, de enig andere overgebleven partij die in de race was voor het leveren van het rubber in de Formule 1. Het was niet echt een verrassing dat de keuze op Pirelli viel. De Italianen zijn al sinds 2011 actief in de koningsklasse van de autosport, nadat zij Bridgestone waren opgevolgd.

18-inch

Daarnaast werd bekendgemaakt dat de Formule 1 en Pirelli nog altijd de intentie hebben om vanaf 2021 met 18-inch velgen te rijden in plaats van de huidige 13-inch.