Fernando Alonso neemt afscheid met speciale livery

MCL33_FA_ed_3

Fernando Alonso rijdt komende zondag op het Yas Marina Circuit zijn laatste Grand Prix Formule 1. De 37-jarige Spanjaard startte 311 keer in een Formule 1-race, stond 97 keer op het podium waarvan 32 keer op het hoogste treetje en werd twee keer wereldkampioen (2005 en 2006).

Ondanks een vervelend gedeeld verleden wil zijn werkgever McLaren op gepaste wijze afscheid nemen. Het team rijdt dit weekend dan ook met een speciale livery:

MCL33_FA_ed_5
(c) McLaren F1

MCL33_FA_ed_7
(c) McLaren F1

MCL33_FA_ed_2
(c) McLaren F1

Alonso zelf legde gisteren in een uitgebreid interview met ESPN nog maar eens uit waarom hij de Formule 1 verlaat. Dat is niet omdat hij achteraan rijdt en niet meer kan meestrijden om de prijzen: "Ik denk dat veel mensen de verkeerde conclusie trekken uit mijn beslissing. Ik stop met Formule 1 omdat ik elders meer uitdagingen zie dan hier. Het is dus niet omdat ik niet meer win. Ik kon voor komend seizoen bij een competitief team tekenen. Misschien niet de top twee, maar misschien wel het derde team. Maar ik zeg nee omdat ik 17 jaar geleden met deze sport begon en twee wereldtitels heb gewonnen. Ik heb meer races gewonnen dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Ik heb alles afgevinkt en moet nu op zoek naar iets anders om af te vinken. Dat is de enige reden."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden