Helmut Marko: ‘Honda-motor nadert Ferrari en Mercedes’

(c) Red Bull Content Pool

Er zijn nog twee races af te werken dit jaar, maar bij Red Bull Racing is men al volop bezig met komend seizoen en de samenwerking met Honda. Waar eerder al teambaas Christian Horner en Max Verstappen de loftrompet staken over de nieuwe motorleverancier, doet nu ook Helmut Marko een duit in het zakje.

De teamadviseur spreekt tegen Auto, Motor und Sport zelfs over de titelkansen voor Red Bull in 2019: “We zijn erg optimistisch. We verwachten dat de Honda-motor slechts 10 kilowatt [13,6 pk] minder vermogen zal hebben dan Ferrari en Mercedes. We denken dat te kunnen compenseren met een goed chassis.”

Ook de nieuwe vleugels die volgend jaar aan andere richtlijnen moeten voldoen, blijken volgens Marko in de simulaties uitstekend te werken: “We hebben al wat data van de nieuwe vleugels en die maken ons erg optimistisch.”