Koppelingsprobleem waarschijnlijk reden uitvalbeurt Ricciardo

(c) Red Bull Content Pool

Ook tijdens de Grand Prix van Mexico sloeg de pechduivel weer genadeloos toe bij Daniel Ricciardo. De frustratie droop van hem af toen hij wederom zijn wagen met problemen langs de kant moest zetten. Volgens Red Bull Racing was een probleem met de koppeling waarschijnlijk de reden van uitvallen.

“Het lijkt op een koppelingsprobleem dat, wanneer we naar de data kijken, waarschijnlijk al begon in ronde zes,” aldus Christian Horner. “Het lijkt een soortgelijk probleem dat Max op vrijdag had, dus we moeten alles terug naar de Engeland brengen om het uit te zoeken, maar het ziet er naar uit dat dit de oorzaak is geweest.”

“Hij had een immens frustrerende middag, dus je kunt wel begrijpen dat zijn emoties heel erg opliepen. Het is niet alleen heel rot voor hem, maar voor het hele team. We hadden zicht op een één-twee finish wat voor ons heel veel betekent. De overwinning heeft dus wel een beetje een nare bijsmaak. Het is natuurlijk fantastisch voor Max en hij reed een uitstekende race, maar ik weet vrij zeker dat Daniel in staat was geweest om Vettel achter zich te houden in die laatste ronden. Laten we hopen dat de donkere wolken die hem achtervolgen verdwijnen in de laatste twee races,” besloot de teambaas van Red Bull Racing.