Ricciardo is er klaar mee: ‘Gasly mag met deze auto rijden’

(c) Red Bull Racing

Daniel Ricciardo is volledig terneergeslagen na zijn uitvalbeurt in de Grand Prix van Mexico. De teamgenoot van Max Verstappen haalde de finish niet vanwege een hydraulisch probleem.

“Ik voel me hulpeloos”, zegt Ricciardo, die voor de achtste keer dit seizoen uitviel. “Het is weer een technisch probleem met deze auto.”

Ricciardo zag zijn poleposition na een slechte start in rook opgaan. Hij werd voor de eerste bocht niet alleen ingehaald door Max Verstappen, maar ook door Lewis Hamilton. “De oefenstarts gingen het hele weekend goed, maar in de aanloop naar de race vandaag lukte het al niet meer. Er gebeuren dingen op zondag waar ik geen verklaring voor heb. Wat mij betreft mag Gasly met deze auto rijden. Ik ben er klaar mee.”

Ricciardo wordt volgend seizoen vervangen door Pierre Gasly, de Fransman die nu nog voor dochterteam Toro Rosso rijdt. De Australiër vertrekt op zijn beurt naar Renault, dat nu nog motoren levert aan Red Bull.