Rustige kwalificatie voor Max Verstappen

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen kwam niet veel in actie tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland. De Nederlander kwam alleen in Q1 in actie en besloot daarna binnen te blijven. De Red Bull-coureur start morgen door een gridstraf vanwege een motorwissel toch in de achterhoede.

“Dat is wel jammer. Het neemt wel wat spanning van de kwalificatie weg. Maar goed, het is niet anders”, zei hij voor de camera van Ziggo Sport over de beperkt aantal ronden in de kwalificatie.

Verstappen maakte van de kwalificatie toch nog een strijd met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. “De kwalificatie is ook een wedstrijd tussen teamgenoten dus die wil je ook nog wel even winnen. In de eerste ronde lag ik een beetje te slapen. Ik ben het natuurlijk niet gewend om in Q1 de hele tijd vol gas te gaan. Maar toen ik zag dat Daniel voor me stond, moest ik nog even een rondje extra doen.”

Verstappen was tijdens de kwalificatie tevreden over zijn bolide. “De auto had vanmorgen heel veel overstuur, dus vandaar dat ik net wat buiten de baan belandde. Ik kon hem niet op het circuit houden. De auto was in de kwalificatie wel gewoon goed. Ik ben ook netjes binnen de lijnen gebleven. Ik stond volgens mij ook derde, dus dat is niet verkeerd.”