Lewis Hamilton na fabuleuze poleposition: ‘Voelde magisch’

(c) Formula 1

Lewis Hamilton start de elfde Grand Prix van Singapore vanaf poleposition. De regerend wereldkampioen was in de straten van de Aziatische stadstaat de snelste met een fenomenale 1:36,015, ruim drie tienden sneller dan Max Verstappen op P2.

Na afloop van de kwalificatie bleef Hamilton enige tijd stil in zijn auto zitten. De Engelsman moest even bij zinnen komen, na de bliksemtijd die hij op de klokken wist te krijgen. Die tijd was ruim vier(!) seconden sneller dan zijn kwalificatietijd van vorig jaar (1:40,126, goed voor P5). “Wauw, wauw! Dat voelde magisch. Ik heb geen idee waar het vandaan kwam, maar alles kwam samen. Eerlijk, ik ben compleet overdonderd. Mijn hart gaat tekeer”, aldus een verbijsterde Hamilton direct na afloop.

De pole van de Engelsman is de 79ste in zijn carrière en misschien wel zijn beste ooit: “Ik denk niet dat er ook maar één moment in die ronde was dat ik wijd ging of in de problemen kwam. Het was perfect op de limiet. Het voelde als één van de beste rondes die ik me kan herinneren.”