Officieel: Raikkonen na dit seizoen weg bij Ferrari

(c) Ferrari Media

Ferrari heeft de knoop doorgehakt. Kimi Raikkonen vertrekt na dit seizoen bij de Italiaanse renstal. Dat heeft het team dinsdag officieel bevestigd. De Fin keert in 2019 terug bij Sauber.

“Als een wereldkampioen voor Scuderia Ferrari zal hij altijd deel uitmaken van de geschiedenis en familie van het team”, schrijft het team in een toelichting. “We danken Kimi voor alles en wensen hem en zijn familie een gelukkige toekomst.”

Speculaties

De afgelopen periode werd er al druk gespeculeerd over de toekomst van Raikkonen bij Ferrari. Topman Sergio Marchionne was gecharmeerd van Charles Leclerc en wilde dat de Monegask in 2019 de plaats over zou nemen van de Fin. Vanwege het plotselinge overlijden van Marchionne in juli leek dit plan niet door te gaan.

De prestaties van Raikkonen waren goed en er gingen stemmen op om hem te behouden voor Ferrari. Er werd zelfs door fans een online petitie gestart, ondertekend door inmiddels 86.000 personen, om de renstal van gedachten doen te veranderen.

Afscheid

Dat hielp uiteindelijk niet. Ferrari besloot toch om afscheid te nemen van Raikkonen, die verdeeld over twee periodes acht jaar voor de Italiaanse renstal racete. De Fin behaalde in 2007 de tot op heden laatste rijderstitel voor de Scuderia. Hij keerde in 2014 terug bij de Italiaanse renstal en stond regelmatig op het podium. Een overwinning heeft hij in zijn tweede periode voor Ferrari nog niet weten te behalen.

Meer nieuws:

Charles Leclerc volgt Raikkonen volgend jaar bij Ferrari op.
Kimi Raikkonen keert in 2019 terug naar Sauber

Jouw reactie