Charles Leclerc vervangt komend seizoen Raikkonen bij Ferrari

(c) @Charles_Leclerc

Vlak na de aankondiging dat Kimi Raikkonen vertrekt bij Ferrari maakte de Italiaanse renstal bekend dat Charles Leclerc de plaats inneemt van de Fin. De 20-jarige Monegask van Alfa Romeo Sauber wordt vanaf 2019 de nieuwe teamgenoot van Sebastian Vettel.

De aankondiging is geen verrassing. Rond de Grand Prix van Italië werd al volop gespeculeerd over het naderend vertrek van de Fin bij de Scuderia. Leclerc is de logische opvolger van Raikkonen.

Jeugdopleiding

De Monegask komt voort uit de opleiding van Ferrari en maakte dit seizoen zijn debuut bij Sauber dat met veel onderdelen van de Italianen rondrijdt. Leclerc is bij het Zwitserse team nu al zijn veel ervarener teamgenoot Marcus Ericsson voorbijgestreefd en heeft zo de leiding van Ferrari razendsnel weten te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Met Leclerc haalt Ferrari de jongste coureur binnen sinds Ricardo Rodriguez in 1961. De Mexicaan was 19 jaar en 208 dagen toen hij van start ging tijdens de Italiaanse Grand Prix.

Raikkonen naar Sauber

Raikkonens vertrek bij Ferrari betekent niet dat de 38-jarige weggaat uit de Formule 1: hij neemt Leclercs stoeltje over en komt volgend jaar uit voor Sauber.