Max Verstappen verwacht niet veel van motorupgrade Renault

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen kan tijdens de Grand Prix van Italië beschikken over een nieuwe krachtbron van Renault. De Spec C-motor van Renault zou op Monza drie tienden van een seconde tijdwinst kunnen opleveren. Of de Nederlander ook daadwerkelijk de krachtbron gaat gebruiken, wordt na de vrije trainingen van vrijdag bepaald.

De Red Bull-coureur heeft niet al te hoge verwachtingen van de nieuwe powerunit. “We willen zoveel mogelijk performance, maar ik verwacht er niet al te veel van. We zien het allemaal wel. Dat het Renault-team die motor zelf niet gaat gebruiken, zegt normaal gezien natuurlijk al genoeg. Maar als die motor echt drie tienden van een seconde winst per ronde betekent, zoals ze zeggen, dan zou ik hem als Renault zijnde echt wel nemen. Natuurlijk zitten er voor- en nadelen aan, maar die gaan we nu zelf wel ontdekken”, laat hij aan Verstappen.nl weten.

Red Bull is van plan om eerst Daniel Ricciardo de motor te laten uitproberen. “We zien morgen wel hoe de motor loopt bij Daniel en dan zien we wel hoe goed die is. Of hoe slecht. En dan maken we daarna onze keuze”, aldus de Nederlander.