‘Spec C-motor van Renault goed voor 0,3 seconde winst per ronde’

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull Racing gaat tijdens de Grand Prix van Italië gebruikmaken van de Spec C-motor van Renault. De nieuwste upgrade van de Renault-krachtbron kan op het circuit van Monza 0,3 seconde per ronde winst opleveren.

Renault en McLaren wachten nog met het inzetten van de nieuwe motor. Renault is namelijk nog niet zeker van de betrouwbaarheid van de powerunit. “De Spec C is een evolutie van de huidige Spec B en is aanzienlijk krachtiger. Daartegenover staat dat deze mogelijk niet zo betrouwbaar is als zijn voorganger. Vandaar dat elk team zijn eigen keuze maakt. Afhankelijk van de brandstof die wordt gebruikt, is de winst in de kwalificatie op een circuit als Monza ongeveer 0,3 seconde per ronde. Dat is een flinke stap voorwaarts”, laat Remi Taffin, de technisch directeur van de motorenafdeling van Renault, aan Motorsport.com weten.

Daniel Ricciardo gaat de Spec C vrijdag testen en als de nieuwe motor goed functioneert, dan wordt deze vanaf zaterdag ook in de auto van Max Verstappen gemonteerd.