Hamilton: ‘Dit was één van mijn zwaarste kwalificaties ooit’

(c) AMG Mercedes

Hoewel de Ferrari’s het hele weekend de boventoon voerden in de Belgische Ardennen, was het toch weer Lewis Hamilton die er met de snelste tijd vandoor ging tijdens de kwalificatie. De Brit wist onder de lastige omstandigheden in Q3 het Italiaanse team af te troeven en veroverde hiermee zijn 78e poleposition.

“Het was een van de zwaarste kwalificaties die ik me kan herinneren. Het lijkt ook steeds lastiger te worden in de loop van dit jaar. We zaten ze al heel dicht op de hielen in Q2 en ik was hoopvol dat ik net dat kleine verschil kon gaan maken,” sprak Hamilton na afloop van de sessie.

“Maar toen kwam de regen en niemand van ons had dit weekend in de regen gereden. Ik kan niet eens verwoorden hoe lastig dit was. Je rijdt op eieren en je weet niet waar de limiet ligt. De baan leek droog op sommige punten, maar bleek toch nat te zijn. Ik schoot eraf in bocht 1 en later ook in bocht 12. Ik had toen nog maar één ronde over, anders was ik veel lager geëindigd. Ik wist dat ik de snelheid had, maar het ging echt om het vinden van de balans van niet te hard pushen en niet te veel van het gas af te gaan. Dit verschilde per bocht en op geen enkel punt kun je dan zelfvoldaan zijn.”

De regerend wereldkampioen was dan ook zeer blij met de uitslag: “Het is geweldig, ik hou hiervan. Ik ben uiteraard superblij en het team heeft het heel goed gedaan. De regen is altijd een vriend van me geweest.”