Alonso zegt dat hij aanbod Red Bull Racing heeft afgeslagen

(c) McLaren F1

Fernando Alonso heeft naar eigen zeggen een aanbod van Red Bull Racing afgeslagen. De 37-jarige Spanjaard, die na dit seizoen afzwaait als Formule 1-coureur, zou dan de opvolger zijn geworden van Daniel Ricciardo.

“Ik heb geen moment getwijfeld om op dat avontuur in te gaan”, zegt Fernando Alonso tegen Sky Sports over het contractsvoorstel van Red Bull Racing.

“Ik heb meerdere aanbiedingen van dat team gehad, maar Formule 1 geeft mij niet meer de uitdaging waar ik naar opzoek ben. Daarom kijk ik verder naar andere raceklasssen.”

Alonso zou voor 2019 zijn vizier richten op een Indycar-stoeltje. Eerder zei Red Bull Racing-teambaas Christian Horner nog dat de tweevoudig wereldkampioen niet op het kandidatenlijstje van zijn team voor kwam.