Horner: ‘Komst Alonso niet gezond voor Red Bull’

(c) McLaren F1 Team

In de zoektocht naar een nieuwe teamgenoot voor Max Verstappen zal Red Bull Racing niet uitkomen bij Fernando Alonso. Dat heeft Red Bull-teambaas Christian Horner laten weten in de F1 podcast ‘Beyond The Grid’.

Daniel Ricciardo zorgde vorige week voor een schok op de rijdersmarkt door een contract bij Renault te tekenen. Sindsdien wordt er druk gespeculeerd over zijn opvolger bij Red Bull. Carlos Sainz en Pierre Gasly zijn de meest genoemde namen, maar ook Fernando Alonso werd gelinkt aan het team uit Milton Keynes. Door de naam van de tweevoudig wereldkampioen kan echter een streep.

“Ik heb heel veel respect voor Fernando Alonso. Hij is een fantastisch coureur. Maar hij zorgt altijd wel voor wat chaos. Ik denk niet dat dit het beste is voor ons team. Onze voerkeur gaat uit naar een jong talent en niet naar iemand die aan het eind van zijn carrière is”, laat Horner weten.