Horner: ‘Gasly heeft bewezen dat hij een waardig Red Bull-talent is’

(c) Red Bull Content Pool

Nog geen maand had Red Bull Racing nodig om de opvolger van de naar Renault vertrekkende Daniel Ricciardo aan te wijzen. Maandag maakte de Oostenrijkse formatie bekend dat Toro Rosso-coureur Pierre Gasly volgend seizoen de teamgenoot van Max Verstappen wordt. Voor Red Bull-teambaas Christian Horner was het een eenvoudige keuze.

“Sinds het moment dat Pierre vorig jaar bij ons in de Toro Rosso stapte, heeft hij bewezen een waardig Red Bull-talent te zijn”, aldus Horner. “Zijn geweldige prestaties bij een Honda-gemotoriseerd team, in pas zijn eerste volledige Formule 1-seizoen, hebben zijn reputatie als een van de grootste talenten in de autosport alleen maar bevestigd. We kijken er naar uit om Pierre in 2019 met zijn snelheid, kunde en kennis te verwelkomen bij Red Bull Racing.”

De 22-jarige Fransman reed dit seizoen drie keer in de punten (P4 in Bahrein, P7 in Monaco en P6 in Hongarije). Daarmee scoorde hij 24 punten meer dan teamgenoot Brendon Hartley en staat hij op de dertiende plaats in het wereldkampioenschap. Gasly maakt het seizoen ‘gewoon’ af bij Toro Rosso.