Morbidelli en Quartararo naar nieuwe Yamaha-satellietteam

(c) MotoGP.com

Yamaha-manager Lin Jarvis heeft bevestigd dat Franco Morbidelli (foto) en Fabio Quartararo de rijders zullen zijn in het nieuwe satellietteam SIC Yamaha. Morbidelli komt nu nog uit voor het Honda MarcVDS-team in de MotoGP. Quartararo komt over uit de Moto2.

Een paar weken geleden werd al bekend dat SIC (het circuit van Sepang in Maleisië) en oliegigant Petronas het nieuwe Yamaha-team gaan ondersteunen dat de plaats inneemt van Tech3, dat naar KTM overstapt. Het team neemt de startplaatsen over van het team Angel Nieto.

Jarvis gaf aan dat de keuze van de rijders aan het team is en niet aan Yamaha, maar dat het merk wel een zegje heeft wie het op haar machines wil laten rijden. “Morbidelli was geen overlegpunt”, zegt Jarvis tegen MotoGP.com. “We weten dat hij een groot talent is, wereldkampioen in de Moto2, en zijn er zeker van dat hij het op de Yamaha beter zal doen dan op de satelliet-Honda van MarcVDS.” Morbidelli is bovendien een protegé van Valentino Rossi uit de VR46 Academy.

Over Quartararo was wat meer discussie. De Fransman heeft een lastige periode in de Moto2 achter de rug, maar lijkt dit seizoen zijn draai te hebben gevonden. “Hij is nog erg jong, 19 jaar pas, maar dat kan ook een voordeel zijn”, meent Jarvis.

Het SIC Yamaha-team krijgt de beschikking over vrijwel gelijkwaardig materiaal dan het fabrieksteam, dat bestaat uit Valentino Rossi en Maverick Viñales.