Collin Veijer wint eerste Moto3 GP race in Maleisië

door Shakyra van den Heuvel
180318_QAT_MotoGP

Collin Veijer weet zijn eerste Moto3 GP race te winnen in Maleisië. Na 33 jaar weet een Nederlander weer eens te winnen. De nog maar 18 jarige Veijer wordt gezien als een groot talent voor de toekomst.

Collin Veijer had zich als tweede gekwalificeerd voor de Grand Prix van Maleisië. Hij startte achter de Spanjaarad Jaume Masia, die in de race als derde eindigde. Veijer is de eerste Nederlandse winnaar sinds 1990. Hans Spaan won destijds de Grand Prix van Tsjecho-Slowakije. Momtenteel staat Collin Veijer staat achtste in het klassement met 130 punten. Er zijn nog twee races te gaan dit seizoen.

Groot talent

Dat Veijer een groot talent is, hebben we de afgelopen weken kunnen zien. Twee weken geleden wist hij zijn eerste podiumplaats te halen tijdens de Grand Prix van Thailand. Hij reed lang aan de leiding, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plek. Ook deze overwinning kwam niet cadeau voor de jonge Nederlander. Hij wist de hele race vooraan mee te rijden met zijn teamgenoot Sasaki en concurrent Masia. Met nog één ronde te gaan wist hij de tweede positie over te nemen en in de laatste ronde wist hij ook de leiding te pakken.