Viertal teams ziet niets in wintertests in Bahrein

(c) LAT Images

De plannen om voor de wintertests terug te keren naar Bahrein kunnen de prullenbak in. Dat meldt Auto Motor und Sport.

Begin dit jaar moest een complete testdag in Barcelona worden afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden. Omdat de omstandigheden in die periode van het jaar gunstiger zijn in Bahrein werd gekeken of er in de winter kon worden getest op het Arabisch schiereiland.

Eerdere tests in Bahrein

Het Bahrain International Circuit was eerder tussen 2006 en 2009 en in 2014 gastheer van de tests voorafgaand aan het Formule 1-seizoen.

Ferrari, Haas, Sauber en Renault blijken geen voorstander van de plannen. De kosten en logistiek vormen een beletsel voor het kwartet, hoewel Formule 1-eigenaar Liberty Media bereid zou zijn een deel van de logistieke kosten voor zijn rekening te nemen.

Barcelona of misschien wel Jerez

Naar alle waarschijnlijkheid zullen de teams voorafgaand aan het seizoen in 2019 gaan testen in Barcelona, hoewel Auto Motor und Sport ook Jerez oppert als mogelijkheid. Dat circuit wordt op dit moment opnieuw geasfalteerd.