‘Wintertests mogelijk weer in Bahrein’

(c) LAT Images

Er zijn plannen om voor de wintertests weer terug te keren naar Bahrein. Het Bahrain International Circuit was eerder tussen 2006 en 2009 en in 2014 gastheer van de tests voorafgaand aan het Formule 1-seizoen.

De afgelopen vier jaren voelden de teams hun nieuw bolides in Barcelona aan de tand, maar begin dit jaar moest een complete testdag worden afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden.

Financiële en logistieke drempels

Omdat de omstandigheden in Bahrein gunstiger zijn, wordt gekeken of het mogelijk is om daar te gaan testen. Financieel en logistiek heeft de test op het Arabische schiereiland voor de teams meer voeten in de aarde, maar Formule 1-eigenaar Liberty Media zou bereid zijn een deel van de logistieke kosten op zich te nemen.

Volgens Auto Motor und Sport zou eerste testweek in 2019 van 18 tot en met 21 februari plaatsvinden. Na vier dagen rust begint de tweede week op 26 februari. De testweek wordt op 1 maart afgesloten.