VT2 Hongarije: Alleen Vettel sneller dan Verstappen

(c) Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel heeft vrijdag in Boedapest tijdens de tweede vrije training op de Hungaroring de snelste tijd genoteerd. De Duitser was zeven honderdsten sneller dan Max Verstappen. Daniel Ricciardo volgde op twee tienden. Beide Mercedessen gaven liefst zeven tienden (Lewis Hamilton) en één seconde (Valtteri Bottas) toe.

Net als in Nederland is het ook volop zomer op de Hungaroring. Onder een brandende zon en met een temperatuur van ruim dertig graden werd de tweede training afgewerkt. Gaandeweg de sessie ontstonden er om het circuit heen wat onweersbuien, maar druppels vielen er niet.

Red Bull begon, nadat het team vrijdagmorgen met Ricciardo al de snelste was, sterk aan de training. Na de eerste run op softs klokte Verstappen de snelste tijd, gevolgd door teamgenoot Ricciardo. Hamilton – ook voorzien van zacht rubber – volgde op enkele honderdsten.

Toen de ultrasofts ondergeschroefd werden gingen de rondetijden logischerwijs ook omlaag. Vettel was de rapste, op een paar honderdsten gevolgd door Verstappen en Ricciardo, die twee tienden moest toegeven. Beide Mercedessen bleven achter en slaagden er niet in om hun tijden te verbeteren.

Vandoorne

Halverwege de training zorgde Stoffel Vandoorne voor een schrikmoment. De Belg kwam bij het ingaan van bocht 5 met zijn linkerachterwiel op het gras en raakte zijn McLaren kwijt. Met een spectaculaire spin en met een hoop rook kwam hij nog voor de bandenstapel tot stilstand. Zonder schade maar met op al zijn wielen een flinke flatspot kon hij zijn weg vervolgen. Vandoorne, die voorafgaand dit weekend zijn chassis heeft vervangen, besloot de sessie op de voorlaatste plaats.

Op een aantal kleine glijpartijen na, verliep de sessie verder zonder noemenswaardige incidenten. De derde vrije training in Boedapest gaat zaterdag om 12.00 uur van start. De kwalificatie wordt om 15.00 uur afgewerkt.