Max Verstappen realistisch: ‘We hebben niet de snelheid’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen start de Grand Prix van Groot-Brittannië morgen vanaf de vijfde plaats. De Nederlander kwam er in de kwalificatie niet aan te pas tegen het geweld van Mercedes en Ferrari, maar start wel voor Daniel Ricciardo en vooral dat stemde Verstappen na afloop tevreden: “Het was goed, een halve seconde sneller dan m’n teamgenoot dan mag je niet kagen. Al wil je altijd meer”, aldus de Nederlander voor de camera van Ziggo Sport.

Verstappen reed een bijna perfect rondje, maar er had nog iets meer in gezeten: “Jammer genoeg verloor ik in de laatste bocht nog twee tienden. Maar dat is nooit genoeg om een Ferrari of Mercedes te pakken”, beseft de Nederlander die eerder op de dag al had laten weten dat Red Bull vooral op het rechte stuk veel tijd verliest: “We komen een seconde tekort op het rechte stuk, maar staan er nu acht tienden achter, dan is het gewoon goed. De auto voelde supergoed, niets te klagen. Buiten dat we meer vermogen moeten hebben, maar dat is nu eenmaal zo.”

Over zijn kansen voor morgen is Verstappen duidelijk: “We hebben niet de snelheid om morgen met Ferrari en Mercedes mee te gaan. Achter ons is ook een gat. Als er niks gebeurt voor ons dan wordt het een saaie race. We moeten ons maar op onszelf concentreren om goede punten te halen.”