Max Verstappen niet blij met balans RB14

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen start de Grand Prix van Oostenrijk morgen vanaf de vijfde plaats. De Nederlander finishte in de kwalificatie achter Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en KImi Raikkonen.

Verstappen leek na afloop niet echt tevreden met de balans van de RB14. Dat had alles te maken met de ultrasoftbanden: “De balans was niet top. In Q1 en Q2 voelde het nog redelijk [op de rode supersofts, red.]. In Q3 had ik op mijn eerste setje banden [ultrasoft, red.] overstuur in Bocht 6, wat twee tienden scheelt. Op het tweede setje was er onderstuur zonder dat we wat aan de auto hadden veranderd. Ik kreeg dus geen goed gevoel met die band, wat wel jammer was. Maar uiteindelijk hebben we nog gemaximaliseerd met een vijfde plek.”

Verstappen zette zijn snelste tijd in Q2 neer op de rode supersoft en dus mag hij morgen op die band starten. Een voordeel, want die band ligt de RB14 veel beter. Daarnaast heeft Pirelli berekend dat de snelste strategie morgen is om op supersoft te starten en te switchen naar de ultrasoft. “We zien het wel morgen. De auto’s voor ons zijn ietsje sneller, maar we hebben een Haas achter ons die redelijk hard gaat, dus ik ben benieuwd”, aldus een getergde Verstappen tegen Jack Plooij.

Incident met Daniel Ricciardo

Plooij vroeg Verstappen ook nog even naar een incident met teamgenoot Daniel Ricciardo in Q3. Die leek zich niets aan te trekken van teamorders en weigerde vóór Verstappen te gaan rijden, zoals afgesproken. Daarop ontspon zich over de boordradio een interessante discussie tussen Verstappen (MV), de pitwall (RB) en Ricciardo (DR):

MV: “Waarom rijdt Ricciardo zo langzaam?”
RB: “Haal hem in Max, haal hem gewoon in.”
Max: “No! Agelopen weekend reed ik voorop, nu rijdt hij voorop, come on.”
RB: “Max haal ‘m gewoon in.”
Max: “No! Dat zijn de afspraken.””
DR: “Ik ga er vanuit dat hij me niet inhaalt.”
RB: “Nee, zorg ervoor dat je gewoon een ronde kunt rijden.”

Verstappen sprak na afloop klare taal: “Ik denk dat het geen misverstand was. We wisselen elk weekend wie voorop rijdt in de kwalificatie. Afgelopen weekend op Paul Ricard reed ik voorop. Hier reed Daniel met meer downforce in de kwalificatie, dus hij probeerde op het circuit te wisselen, terwijl hij eigenlijk aan de beurt was om voorop te rijden. Dus daar was ik niet zo blij.” Gevraagd of het team de Australiër al had aangesproken op het incident, zei Verstappen: “Dat weet ik niet, we zien wel. Dit bespreek ik wel met hem. Dat liep even niet lekker.”