Mercedes tevreden met Franse upgrade

(c) Mercedes AMG F1

Het heeft even geduurd, maar Mercedes heeft gisteren dan toch de geüpgrade versie van de M09 V6-tubo geïntroduceerd. De nieuwe motor zou eigenlijk al in Canada achterin de auto’s van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas worden gemonteerd, maar de teamleiding besloot vanwege de betrouwbaarheid tot uitstel.

De kinderziektes lijken inmiddels uit de zogeheten Phase 2.1 krachtbron, want gisteren liet Hamilton met speels gemak de snelste tijden noteren. Bottas bleef iets achter, maar dat kwam voornamelijk doordat de Fin in de tweede vrije training door een waterlek maar weinig tijd op de baan kon doorbrengen.

Bij Mercedes zijn ze dan ook erg tevreden over de nieuwe onderdelen (verbrandingsmotor, turbo en MGU-H), aldus de technische chef James Allison: “Het team in Brixworth heeft bergen verzet om deze update op tijd af te hebben voor Frankrijk en we kijken er naar uit om er de komende weken hard mee te racen.”

Een jubelstemming dus bij de Zilverpijlen, maar Allison houdt een slag om de arm: “De auto reageert prima, de banden zien er goed uit en ook met de snelheid is niets mis. Maar we hebben vaker goede vrijdagen gehad, en werden dan op zaterdag en zondag flink teleurgesteld. We moeten de vorm van gisteren vasthouden en doortrekken naar de dagen waarop het het meeste telt.”

Ook Hamilton zelf is te spreken over de ontwikkelingen bij zijn werkgever, maar ook hij is voorzichtig: “De nieuwe motor voelt fris en schoon, maar we kunnen pas zaterdag zijn volle potentieel ontdekken.”