VT2 Frankrijk: Hamilton weer de snelste, Verstappen verbetert zich

(c) Mercedes AMG F1

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd neergezet in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk. De Engelsman klokte 1:32,539. Beide Red Bulls van Daniel Ricciardo (1:33,243) en Max Verstappen (1:33,271) waren echter niet ver af.

De sessie begon met slechts 19 auto’s; Marcus Ericsson kwam niet meer in actie. De Zweed had zijn Sauber vlak voor het einde van de eerste training in de techpro-barrière geparkeerd, waarna de C37 in brand was gevlogen. De schade bleek te groot om te herstellen.

(c) Formula 1

De eersten op de baan waren beide Haas-coureurs Kevin Magnussen en de prima rijdende Romain Grosjean. Ook de oranje McLarens van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne waren snel buiten. De coureurs moesten flink wennen aan de toegenomen wind: onder andere Vandoorne, Raikkonen, Grosjean en Alonso kenden een momentje als gevolg van de windvlagen.

Minder snel

Opnieuw was het Verstappen die op de rode supersofts de eerste serieuze tijd liet noteren: 1:34,923. Ook Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen waren vroeg snel, maar in een saaie optocht op een al even saai circuit waren het al gauw beide Mercedessen die de boventoon voerden. Hamilton kwam op de supersofts tot een 1:33,582, maar vooral Valtteri Bottas imponeerde door op de hardere softs slechts een halve seconde boven de tijd van de Engelsman te zitten. Niemand kwam op dit moment overigens ook maar in de buurt van de rondetijden van vanochtend.

Perez rijdt driewieler

Net op het moment dat het weer wat sneller ging en Ricciardo naar een 1:33,243 reed, werd de sessie door een rode vlag stilgelegd. De oorzaak: een wiel aan de auto van Sergio Perez dat bij het insturen van Bocht 7 een geheel eigen leven ging leiden.

Sergio Perez op drie wielen (c) Formula 1

Na een onderbreking van pak ‘m beet tien minuten kon het veld weer de baan op, maar dit keer zonder Bottas. De Fin moest binnen blijven met een waterlek en koelingsproblemen. Zijn collega Hamilton draaide nog wel even de gashendel open. De Engelsman verbeterde zich naar een 1:32,539, gevolgd door Ricciardo en Verstappen met lage 1:33’s.

Motorprobleem voor Hartley

Met nog een half uurtje te gaan stapten de teams over naar de long runs, de simulaties van de langere raceafstanden. Zes minuten voor het einde van de sessie zorgde Brendon Hartley voor een virtual safty car. De Nieuw-Zeelander kreeg motorische problemen met zijn Toro Rosso en moest de STR13 in de Mistral-chicane langs de baan parkeren, wat een voortijdig einde van zijn sessie betekende. De overige teams zagen het opgeven van Hartley als een teken om in te gaan pakken en de tweede vrije training te laten voor wat ie was.

Uitslag tweede vrije training Grand Prix van Frankrijk: