Tevreden Verstappen schrikt van gat naar Hamilton op Paul Ricard

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste twee vrije trainingen op het Franse Paul Ricard. De Nederlander kwam minder rondes in actie dan zijn concurrenten, maar besloot de vrijdag niettemin als derde. Verstappen schrok wel toen hij hoorde dat de snelste man van de dag, Lewis Hamilton, bijna een seconde rapper dan de Red Bulls was.

“We hebben gedurende dag veel dingen veranderd aan de afstelling van de auto”, zegt Verstappen tegen de NOS. “Maar al met al ben ik tevreden over de dag. De auto voelt goed en snel, hoewel we het tempo van Mercedes nog niet kunnen volgen.”

De Nederlander vervolgt: “Het gat naar Hamilton was wel erg groot, daar schrik ik van. Maar we moeten het morgen grotendeels kunnen dichten.”

Verschillende setups

Verstappen reed het grootste gedeelte van de dag met een andere setup dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. De Australiër besloot de vrijdag als tweede. “Dat deden we vooral om het circuit te leren kennen, en te zien wat beter zou werken”, vervolgt Verstappen tegen De Telegraaf.

“De snelheid ziet er goed uit. Het is nu zaak om de banden beter te leren kennen. Die zijn door de hitte natuurlijk gevoelig. We hebben wat huiswerk meegekregen, maar dat is op een vrijdag normaal. Dan is het nooit helemaal perfect.”

Dat de Red Bull-coureur, maar mondjesmaat in actie kwam had in de eerste training te maken met een probleem aan zijn batterijen. “Dat was dus lastig aanvankelijk, maar met de tweede training in het achterhoofd kan ik redelijk tevreden zijn. Mercedes is vooralsnog sneller, dat is duidelijk. Ik ben benieuwd hoe het zaterdag gaat zijn. Er is nog genoeg om te verbeteren.”

De kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk gaat zaterdag om 16.00 uur van start. De derde en laatste vrije training begint om 13.00 uur.