Christian Horner prijst Verstappen en Ricciardo

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull Racing reisde al met een prima gevoel af naar Montreal, maar tankte gisteren tijdens de kwalificatie nog wat extra vertrouwen door een prima P3 voor Max Verstappen en een zesde plaats voor Daniel Ricciardo.

Reëel gezien staat de Nederlander daarmee iets verder naar voren op de startgrid dan verwacht, bevestigt teambaas Christian Horner: “Het was een geweldige kwalificatie met kleine verschillen. Dat is bemoedigend voor ons, zeker op dit type (hogesnelheids-) circuit. Het optreden van Max was perfect: een P3 op niet meer dan twee tienden achter de pole position, na een al even sterk optreden in de vrije trainingen.”

Ook teamgenoot Daniel Ricciardo werd door Horner geprezen: “Daniel was de snelste in Q2 en start morgen vanaf P6. Er was echter weinig verschil in rondetijden tussen hem en de coureurs die voor hem starten.”

Red Bull koos in de kwalificatie voor een andere bandenstrategie dan Ferrari en Mercedes. Die laatste teams starten de race vandaag op de paarse ultrasofts terwijl Red Bull voor de hypersofts opteert. Die laatste band (met roze wang) is het zachtste van de twee compounds en kan daardoor meer snelheid ontwikkelen. Daar tegenover staat dat de hyper minder lang mee zou moeten gaan dan de ultra. “Interessant om te zien hoe dat gaat uitpakken”, aldus Horner.

De Grand Prix van Canada start vanavond om 20:10 uur Nederlandse tijd. Wil je niets van de race missen, stem dan vanaf 20:00 uur af op Grand Prix Radio en luister live naar het commentaar van Olav Mol.