Toch geen gridstraf voor Daniel Ricciardo

(c) Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo verwacht op dit moment, ondanks eerdere uitspraken van Adrian Newey, geen gridstraf voor de Grand Prix van Canada. Dit liet de Australiër weten aan Auto Motor und Sport.

Ricciardo kan namelijk gewoon beschikken over de MGU-K die in de straten van Monaco problemen veroorzaakte. De Australiër kon twee weken geleden vanwege een defect aan de MGU-K niet op volle snelheid rijden, maar wist de race in Monte Carlo wél te winnen. Het onderdeel van de motor van zijn Red Bull hoeft toch niet vervangen te worden, waardoor hij een straf ontloopt. Het defect werd veroorzaakt doordat bij de montage iets was misgegaan.

De Red Bull-coureur zal morgen tijdens de eerste vrije training met de oude MGU-K de baan opgaan. Mocht tijdens de sessie blijken dat het onderdeel toch niet goed functioneert dan zal deze alsnog worden vervangen.