Verbeterde motor en forse gridstraf voor Ricciardo in Canada

(c) Red Bull Racing

Daniel Ricciardo rijdt de Canadese Grand Prix met een nieuwe Renault-motor, maar moet dat wel bekopen met een forse gridstraf. Dat bevestigt Red Bull-ontwerper Adrian Newey maandagavond tegen Sky Sports.

“Helaas zullen we een aantal penalties moeten incasseren”, stelt Newey. “En omdat het meerdere componenten zijn die vervangen moet worden zal de gridstraf fors zijn.”

Daniel Ricciardo zegevierde vorige week in de straten van Monte Carlo, maar deed dat wel met een beschadigde auto. De RB14 kwam door een motorgerelateerd probleem 30 pk te kort. Een week later blijkt de schade dusdanig fors dat Renault diverse motorcomponenten zal moeten vervangen.

Geluk bij een ongeluk is dat Renault komend weekend in Montreal een gloednieuwe krachtbron meeneemt. Volgens Newey is het optimisme dat met die motor gepaard gaat ongegrond. Red Bull zou volgens de ontwerper slechts een tiende per ronde winnen.

Verstappen

Teams mogen sinds dit jaar van alle motoronderdelen slechts drie componenten gebruiken. Bij ieder onderdeel dat daarna wordt vervangen ontvangt de coureur een gridstraf. Ook Max Verstappen staat op scherp, maar het is nog onduidelijk of ook hij gebruik gaat maken van de nieuwe krachtbron.

Dat Ricciardo komend weekend zal rijden met een nieuwe motor is opmerkelijk. Nog geen week geleden dacht Red Bull-topman Helmut Marko nog dat Ricciardo er in Montreal zonder gridstraffen vanaf zou komen.