Verstappen wil niet zoeken naar excuses na rampzaterdag

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen neemt de verantwoordelijkheid volledig op zich na zijn crash in de derde vrije training. De Nederlander miste in Monaco daardoor de kwalificatie en moet zondag achteraan starten.

“Ik raakte de vangrail aan de binnenkant, waarna ik in de muur eindigde”, zegt Verstappen tegen Motorsport.com. “Misschien was ik een beetje afgeleid door Carlos Sainz die me voorbij liet, maar dat is geen excuus. Of ik mijn ronde had moeten afbreken? Nee, want ik zat twee tienden van een seconde onder mijn snelste tijd van dat moment. Het gebeurt allemaal zo snel en dan ben je een beetje afgeleid, waarna ik misschien iets te vroeg heb ingestuurd. Of niet ‘misschien’, ik heb duidelijk te vroeg ingestuurd.”

Het contrast met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo kon haast niet groter zijn. Terwijl Verstappen in de pitbox stond te balen veroverde de Australiër poleposition. “Dat is een geweldige prestatie van hem, maar dat is een ander verhaal. Ik moet naar mezelf kijken. Ik heb zelf een fout gemaakt.”

Verstappen beseft dat hij geluk nodig heeft om zondag op het smalle stratencircuit een goed resultaat te boeken. “We hebben de snelheid, maar je wil niet opgehouden worden. Je wil zoveel mogelijk in schone lucht rijden. Normaal gesproken kan je hier niet inhalen, maar we gaan proberen er een leuke race van te maken vanuit de achterhoede. We hebben wat geluk nodig en wat betreft de strategie hangt het ook een beetje van de anderen af.”

De Grand Prix van Monaco gaat zondag om 15.10 uur van start.