Sebastian Vettel in de bres voor Lewis Hamilton

(c) Ferrari Media

Lewis Hamilton kreeg na afloop van de Grand Prix van Bahrein steun van Sebastian Vettel. De Britse wereldkampioen liet vlak voor de podiumceremonie duidelijk blijken dat hij niet blij was met de botsing met Max Verstappen in de openingsfase van de race. Hamilton noemde de Red Bull-coureur een eikel.

Hamilton werd tijdens de persconferentie geconfronteerd met zijn uitspraak, waarna Vettel interrumpeerde. “Mag ik antwoord geven? Het is niet eerlijk. We hebben allemaal in zo’n situatie gezeten. Je bent in gevecht met iemand, soms wiel-aan-wiel. De adrenaline giert dan door je lijf.”

Opgeblazen

“Ik denk niet dat het gerechtvaardigd is om ons zo’n shitvraag te stellen om vervolgens van niets een verhaal te maken. Het is een menselijke reactie. Soms bekruipt mij het gevoel dat het allemaal wordt opgeblazen met zulke vragen terwijl er eigenlijk vrij weinig aan de hand is”, zegt Vettel.