Lewis Hamilton vond Max Verstappen te agressief

(c) Mercedes AMG

Lewis Hamilton heeft het maximale resultaat uit een lastig weekend gehaald. De Brit begon de race op het circuit van Bahrein als negende en haalde het podium. Hamilton werd na een boeiende race derde en kwam in de openingsfase in botsing met Max Verstappen.

Hamilton was op het podium tevreden met het behaalde resultaat. “Ik ben blij. Felicitaties voor Sebastian Vettel en Valtteri Bottas. Ze hebben uitstekend werk verricht afgelopen weekend. Ik startte natuurlijk als negende, dus het is niet heel slecht. Ik heb de schade weten te beperken.”

De wereldkampioen gaf voor de camera van Ziggo Sport zijn visie op het incident met Verstappen. Hamilton vond de Red Bull-coureur bij de inhaalmanoeuvre te agressief en vond de botsing onnodig. “Het had voorkomen kunnen worden. Het was vroeg in de race en hij had nog een lange weg te gaan. Hij had een goede start en het was niet nodig om zo agressief te zijn. Hij liet me geen ruimte. Ik kon nergens naar toe. Maar misschien verandering ik van mening als ik de beelden opnieuw zie en had ik hem meer ruimte moeten geven. Hoe dan ook, we hadden allebei moeten finishen”, laat hij weten voor de camera van Ziggo Sport.

Vlak voor de podiumceremonie liet Hamilton duidelijk blijken dat hij niet blij was met de actie van Verstappen en noemde hem een eikel. Nadat de adrenaline wat gezakt was, kwam hij bij Jack Plooij terug op zijn uitspraak over Verstappen. “Ik meende niet alles wat ik zei”, aldus de Mercedes-coureur.