Verbaasde Gasly prijst Honda na P6 in kwalificatie Bahrein

(c) Scuderia Toro Rosso

Toro Rosso-coureur Pierre Gasly kon zaterdag na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein amper bevatten dat hij zich als zesde had gekwalificeerd.

“Om eerlijk te zijn hadden we dit binnen het team allemaal niet verwacht”, zegt hij tegenover de camera van Sky Sports. “Niettemin voelt het fantastisch om als zesde te eindigen in de kwalificatie. We zullen de data moeten uitlezen om te begrijpen hoe het komt dat we zo goed waren vandaag.”

Door de gridstraf van Lewis Hamilton mag de 22-jarige Fransman zondag zelfs als vijfde starten. Gasly: “De longruns zien er oké uit. We hebben een heel mooie kans om morgen onze eerste punten van het seizoen te veroveren.”

Gasly eindigde bij zijn vorige kwalificatie door een fout in Melbourne als laatste. Tijdens de race viel hij uit met motorproblemen.

Mede daardoor moest Honda dit weekend enkele motorcomponenten vervangen. Ondanks die perikelen roemt Gasly het werk dat de Japanse motorfabrikant heeft geleverd. “Met dank aan Honda heeft Toro Rosso vandaag zo goed kunnen presteren. Ook buiten ons team zal niemand hebben verwacht dat we zo competitief zouden zijn. De sfeer op de werkvloer is uitstekend. Het is mooi om te zien hoe de Japanners en Italianen met elkaar omgaan”, aldus Gasly, die nog wacht op zijn eerste punten in de Formule 1.

Brendon Hartley, teamgenoot van Gasly, eindigde als elfde. De Grand Prix van Bahrein gaat zondag om 17.10 uur van start en is live te volgen via Grand Prix Radio.