Lewis Hamilton verliest race door problemen met software

(c) Mercedes AMG

Lewis Hamilton leek tijdens de Grand Prix van Australië onbedreigd naar de overwinning te rijden. De Brit ging na de start aan de leiding, maar verloor de koppositie aan Sebastian Vettel omdat de Duitser zijn pitstop kon maken tijdens een virtual safetycar. Teambaas Toto Wolff van Mercedes denkt dat Hamilton de overwinning is kwijtgeraakt door een fout in de computersoftware van Mercedes.

Voor de camera’s van Sky Sport legt Wolff uit waar het waarschijnlijk mis is gegaan: “We moeten erachter komen hoe het kon gebeuren dat we de overwinning hebben weggeven. Ik weet niet wat er precies is gebeurd, maar door een probleem binnen onze systemen dachten we dat we vijftien seconden voorsprong hadden, terwijl dat er maar twaalf waren. We moeten de computers bekijken en als het een softwareprobleem blijkt te zijn, dan moeten we dat zeker oplossen.”

Op het podium kon Hamilton ook niet verklaren waarom hij na de pitstops de leiding had verloren aan Vettel. “Het is een ongelooflijk weekend geweest, gezien het niveau dat we hebben gehaald. Maar het was net niet genoeg. Felicitaties aan Seb. Zij hebben het vandaag iets beter gedaan. Wij moeten terug naar de tekentafel om eraan te werken. We hadden een uitstekend tempo en konden wat druk zetten. Aan het einde van de race liet ik het een beetje lopen om de motor te sparen. Dit is een geweldig circuit, maar ook met een extra DRS-zone is inhalen hier erg lastig.”