Verstappen ziet kansen ondanks mislopen eerste startrij

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen kwam zaterdag tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Australië een halve tiende tekort om zondag op de eerste startrij te mogen starten.

“Helaas was mijn rondje niet foutloos”, zegt Verstappen, die morgen vanaf P4 start, tegen pitreporter Jack Plooij. “In de laatste sector kwam ik niet lekker uit en verloor ik twee tienden. Ondanks dat zitten we dicht bij Ferrari. Dus dat is positief.”

De illusie dat hij poleposition kon pakken had de Nederlander niet. “We weten dat Lewis zijn motor opendraait en helaas kunnen wij dat niet. Ik bouwde het rustig op.”

De Red Bull-coureur reed zijn rondetijd in Q2 op de supersofts. Daardoor mag Verstappen tijdens de race op diezelfde band starten. “We zullen daardoor in het eerste gedeelte van de race wat langzamer zijn dan de rest. Opzich maakt dat niet veel uit, want je kan hier toch niet inhalen. We zouden wel wat langer door moeten kunnen rijden. Ik kijk uit naar morgen. We hebben wel een kans, sowieso ten opzichte van Ferrari.”

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met een van de race-spellen en win tot 2.500 euro aan prijzen!