Bottas trekt boetekleed aan na zware crash in Q3

(c) Mercedes AMG

Valtteri Bottas klapte zaterdag aan het begin van Q3 op Albert Park snoeihard de bandenstapel in. De Fin kon ongedeerd uitstappen, maar liet zijn Mercedes wel zwaar gehavend achter. Bottas gaf na afloop toe dat hij zelf een foutje had gemaakt en daardoor crashte.

“Nee, dit is niet de start van het seizoen waarop ik had gehoopt”, zei Bottas, die zondag vanaf P15 moet starten omdat Mercedes zijn versnellingsbak moet wisselen. “Het was volledig mijn fout. Ik nam de bocht verkeerd en kon het niet meer herstellen. Gelukkig worden morgen pas de punten verdeeld.”

Bottas is te spreken over de snelheid van de W09 en ziet daarom nog genoeg kansen. “We hebben een heel goede auto. Er is nog niets verloren. Wellicht kan de extra DRS-zone daar ook bij helpen.”

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met een van de race-spellen en win tot 2.500 euro aan prijzen!