Pirelli maakt compounds bekend voor Spanje en Canada

(c) Pirelli

De renstallen kunnen op 10 juni as. tijdens de Grand Prix van Canada voor het eerst gebruik maken van de nieuwe (roze) hypersoft.

Rubberproducent Pirelli heeft vandaag de bandencompounds bekendgemaakt voor de races in Spanje en Canada. Voor Spanje kunnen de teams kiezen uit de supersoft, soft en medium. In Canada bestaat de keuze naast hypersoft uit ultrasoft en supersoft.

Eerder werden al de verplichte setjes voor Australië, Bahrein, China en Azerbeidzjan vrijgegeven.

(c) Pirelli

Oplettende lezers missen Monaco, de race die tussen Spanje en Canada wordt verreden, maar dat heeft met de reglementen te maken. Voor races in Europa moeten de compounds minimaal acht weken voor de race bekend worden gemaakt en voor de overzeese races al veertien weken vooraf. Vandaar dat Spanje (over negen weken) en Canada (over dertien weken) nu al naar buiten zijn gebracht, terwijl Monaco (over elf weken) nog even moet wachten.