KTM bevestigt samenwerking met Tech3 vanaf 2019

180305_KTM_Tech3

Tech3 komt vanaf 2019 met KTM uit in de MotoGP. De Oostenrijkse fabrikant heeft dat vandaag bevestigd. Tech3 maakte twee weken geleden bekend dat het na dit seizoen stopt als satellietteam van Yamaha. Met dat merk komt het in 2018 nog uit met de rijders Johann Zarco en Hafizh Syahrin. KTM heeft op dit moment twee rijders in de MotoGP, Bradley Smith en Pol Espargaro, in een aantal races aangevuld met testrijder Mika Kallio.

Tech3-eigenaar Hervé Poncharal zei afgelopen weekend in Qatar dat het de bedoeling is dat zijn team een soort tweede fabrieksteam wordt, met hetzelfde materiaal als het bestaande Red Bull KTM-team.

Zie ook: Marquez ziet twee rivalen: Dovizioso en Zarco en Tech3 na dit seizoen geen Yamaha-satellietteam meer

Tech3 wordt ook volledig betrokken bij de ontwikkeling van de machine, bevestigt KTM’s directeur Motorsport Pit Beirer: “Het team heeft vele jaren ervaring en heeft veel geweldige resultaten behaald in dit kampioenschap. Hun professionele structuur maakt ons sterker. Het hebben van vier KTM RC16’s op de grid is ook een grote stap voor ons, zowel voor de ontwikkeling van onze MotoGP-fiets als voor de uitbreiding van de KTM-structuur in de paddock.”

Eerder al sprak Beirer de wens uit binnen de komende drie jaar mee te kunnen doen om de wereldtitel in de MotoGP. KTM is het enige merk dat is vertegenwoordigd in alle klassen, van de Rookies Cup tot en met de MotoGP. Tech3 heeft naast het MotoGP-team ook een team in de Moto2, waarvoor dit seizoen onder anderen Bo Bendsneyder uitkomt.

Tech3 kwam sinds 1999 met Yamaha uit in de 250cc, 500cc en MotoGP. Met Olivier Jacque werd het in 2000 wereldkampioen 250cc. Een jaar later maakte het team van Hervé Poncharal de overstap naar de koningsklasse, waar het met onder anderen Norick Abe, Carlos Checa, Alex Barros, Marco Melandri, Colin Edwards, Ben Spies, Cal Crutchlow en Andrea Dovizioso uitkwam. Het huidige KTM-coureurs Pol Espargaro en Bradley Smith reden samen drie jaar bij Tech3 voordat ze vorig jaar de overstap naar KTM maakten. De verwachting is dat in elk geval de huidige Tech3-coureur Johann Zarco, momenteel de sterkste Yamaha-coureur in het veld, meegaat naar KTM.

Foto: KTM Images

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden