Presentatie Mercedes W09: Wolff hoopt dat ‘diva’ getemd is

(c) Mercedes

Mercedes heeft donderdag de nieuwe bolide voor het komende seizoen gepresenteerd. Voorafgaand aan de presentatie van de W09 voerde de titelverdediger een shakedown uit op het circuit van Silverstone.

De W09 moet een makkelijker te besturen auto zijn dan zijn voorganger. Afgelopen jaar had de W08 wat nare trekjes en werd de wagen door Toto Wolff bestempeld als een diva. Wolff over de opvolger: “We willen graag de diva behouden, maar we willen af van haar valse karakter.”

Later op donderdag staat de presentatie van Ferrari op het programma.  HaasWilliamsRed BullSauber en Renault hebben hun strijdwapens eerder al prijsgegeven. Woensdag hield het team van Toro Rosso een shakedown op het circuit van Misano, waar het team één foto van publiceerde.

(c) Mercedes
(c) Mercedes

Bekijk hier de presentatie van de nieuwe Mercedes terug