Renault onthult de RS18

(c) Renault Sport

Renault heeft dinsdag de nieuwe Formule 1-bolide onthuld. De RS18 werd in de fabriek in Enstone gepresenteerd. Eerder op de dag trok Alfa Romeo Sauber het doek van de C37.

Op het eerste gezicht is de kleurstelling van de wagen anders met meer zwart en een fellere kleur geel in vergelijking met vorig seizoen. Vanwege de reglementen is de nieuwe bolide uiteraard uitgerust met een halo en is de haaienvin verdwenen.

Betrouwbaarheid

Er zal straks met name worden gekeken naar de krachtbron. Afgelopen seizoen bleek de Renault-motor niet altijd even betrouwbaar en ook in vermogen was de krachtbron de mindere van Mercedes en Ferrari.

“Het is iets waarop wij ons hebben gefocust en in de winter hard aan hebben gewerkt”, zegt Bob Bell, de technische baas bij de renstal. “De auto moet zo betrouwbaar mogelijk zijn en dat is een enorme uitdaging. Om de betrouwbaarheid te vergroten, accepteren we niets minder dan perfectie.”

Coureurs

Met het rijdersduo Nico Hülkenberg en Carlos Sainz jr hoopt Renault in 2018 de zesde plaats in het constructeurskampioenschap van afgelopen seizoen te verbeteren. Teambaas Cyril Abiteboul is optimistisch gestemd.

“We hebben alles om dit jaar positief te zijn”, zegt Abiteboul. “We hebben twee zeer getalenteerde en ambitieuze coureurs. Hun feedback was van onschatbare waarde bij de ontwikkeling van de RS18.”

Progressie

Over de doelen in 2018 is Abiteboul duidelijk. “Ons hoofddoel is om voortdurende progressie te laten zien in resultaat. Op elk gebied. Alles moet verbeteren en we moeten blijven groeien. We willen dit op verschillende manier demonstreren, van de teams waar we direct mee concurreren tot de kloof met de topteams inclusief onze fans en het respect dat ons team zal inspireren op onze manier waarop we ons naast en op de baan gedragen.”

(c) Renault Sport
(c) Renault Sport
(c) Renault Sport
(c) Renault Sport