Lewis Hamilton kan terugkeren bij McLaren

Lewis Hamilton in 2012, zijn laatste jaar bij McLaren (c) McLaren

McLaren staat open voor een terugkeer van Lewis Hamilton. Zak Brown laat in een interview met Engelse media weten dat de viervoudig wereldkampioen altijd welkom is bij het team uit Woking.

Hamilton heeft een aflopend contract bij Mercedes en is in onderhandeling over een nieuwe overeenkomst. Mochten de Engelsman en de Duitse stal er niet uit komen dan staat de deur bij McLaren open, aldus Brown. “Er is geen team niet geïnteresseerd in Hamilton, wij vormen daarop geen uitzondering.”

Hamilton begon zijn Formule 1-carrière in 2007 bij McLaren en behaalde er een jaar later ook zijn eerste wereldtitel. Saillant detail is dat hij in zijn debuutjaar teamgenoot was van Fernando Alonso. De twee botsten zo hevig dat de Spanjaard aan het einde van het seizoen besloot over te stappen naar Ferrari. Inmiddels is Alonso weer terug bij McLaren, maar dat levert volgens Brown geen problemen op. “Fernando zou iedereen als teamgenoot willen hebben.”

De kans dat Hamilton voor McLaren kiest is overigens vrij klein: de Engelsman heeft het prima naar zijn zin bij Mercedes en verlengt naar verluidt binnen afzienbare tijd zijn contract bij de Zilverpijlen met drie jaar.