Mercedes alert op herkennen van nieuwe Lewis Hamilton

Mercedes wil niet met lege handen staan als Lewis Hamilton afzwaait (c) Mercedes AMG

Volgens teambaas Toto Wolff houdt Mercedes alle raceklassen nauwlettend in de gaten om de nieuwe Lewis Hamilton te strikken.

Het team wil voorkomen dat het met lege handen staat op het moment dat Hamilton besluit zijn helm aan de wilgen te hangen. “We houden onze ogen open om de volgende Formule 1-ster te herkennen wanneer Lewis over vijf, zes of zeven jaar genoeg heeft van de Formule 1”, aldus Wolff.

Mercedes mag dan getalenteerde coureurs zoals Esteban Ocon, George Russell en Pascal Wehrlein achter de hand lijken te hebben, maar kijkt dus al nadrukkelijk verder in haar zoektocht naar een nieuwe Formule 1-superster. Het team beperkt zich volgens Wolff daarbij niet alleen tot lagere raceklassen: “We kijken zelfs naar het karten”. Mercedes ondersteunt momenteel een jonge Italiaan die nog 12 moet worden: “We vinden het ook leuk om dat te doen. Het gaat er gewoon om talent te herkennen als het er is, maakt niet uit waar ze op dat moment actief zijn”, aldus de Oostenrijker.

Het huidige contract van Hamilton loopt aan het eind van dit jaar af, maar volgens Wolff is het zogezegd zonneklaar dat de Brit zijn contract zal verlengen tot en met 2019 en mogelijk zelfs langer.